Novinky
Pro Autory
Hlavička

Jak zažádat o editační přístup k IVM?

4 min
LH
MM
21. září 2022

3 kroky k editacím

Editor IVM poskytuje snadný přístup k úpravám. Stačí provést tři jednoduché kroky a můžete rychle a jednoduše editovat nově vznikající materiály nebo pracovat na nových verzích již publikovaných materiálů.

Co je třeba udělat?

  1. Provést registraci/přihlášení.
  2. Odeslat žádost o editační přístup.
  3. Otevřít IVM v režimu editace.

1. Registrace a přihlášení

Abyste mohli zažádat o editační přístup k interaktivním výukovým materiálům, musíte se nejdříve přihlásit/registrovat. Jak na to, se dozvíte v následujícím článku.

2. Žádost o editorství publikace

V případě, že chcete využít možnosti editace IVM, zažádejte si o roli editora. Ta vám umožní provádět změny, vytvářet a publikovat jednotlivé verze.

Krok 1: V publikaci rozbalte hlavní navigační menu a přejděte do části, kde vidíte přihlášeného uživatele.

Krok 2: Kliknutím na něj se dostanete do menu, v kterém najdete vaše aktuální oprávnění “Čtenář”.

Krok 3: Po otevření karty s popisem oprávnění se objeví tlačítko “Zažádat o editorství”. Stisknutím odešlete žádost ke schválení administrátorům. O schválení žádosti dostanete informaci e-mailem a od toho okamžiku můžete začít v publikaci provádět změny.

3. Otevření v režimu editace

Pokud jste se úspěšně přihlásili do publikace a bylo vám přiděleno oprávnění editora, nic už vám nebrání přepnout se do editorského módu. Otevřete hlavní navigační menu v levé části obrazovky. V sekci “uživatel” stiskněte tlačítko “otevřít editor”. Tím se vám otevře nové okno, ve kterém se můžete dát nerušeně do práce.