Novinky
Pro Autory
Hlavička

Zobrazení a správa kompletní historie úprav v publikaci

3 min
LH
13. prosince 2022

Editor od verze 1.229.0 vám přináší skvělou novinku. Kompletní historii změn ve Vaší elektronické publikaci, včetně možnosti úpravy filtrovat a vracet do stavu před změnou.

Tato funkce se vám může obzláště hodit, pokud na publikaci pracuje více autorů, editorů, nebo korektorů.

Příkladem použití může být následující situace. Napíšete publikaci a poté požádáte někoho o korektury. Ty mohou být často doprovázeny přeformulováním vět, nebo změnou slov za vhodnější. Jakmile jsou korektury hotové, můžete si jako autor vyfiltrovat všechny změny v knize od vybraného úživatele tj. korektora nebo korektorky a podívat se k jakým změná došlo. Pokud se vám na změně něco nebude líbit, můžete ji jedním kliknutím vrátit do původního stavu.

U každé změny je vidět kdy byly provedena, kdo ji provedl a co konkrétně bylo změněno. Kliknutím na název sekce se dostanete přímo na upravenou komponentu, kde je vám ve stránce zvýrazněna, nebo můžete skočit jenom na stránku, kde ke změně došlo.

Tuto funkci mají také jednotlivé komponenty. Stačí kliknout na tužku a poté na záložku historie komponenty.

Ovládání

Kompletní historii změn zobrazíte pomocí Nastavení  a poté kliknete na záložku Historie. Změny v komponentě zobrazíte pomocí tužky  a poté poslední záložky Zobrazit historii úprav .

Orientace v historii pomocí filtru

Změny můžeme filtrovat pomocí několika nástrojů. Prvním z nich je filtrování pomocí uživatele. Ten zobrazí veškeré změny, provedené vybraným uživatelem. Dalším ze způsobů je filtrování provedených změn v určitém datu, nebo časovám rozsahu. Další způsob je vybrat typ akce, kterou byla komponenta pozměněna. Typy akcí jsou vidět v nápovědě.

Zobrazení nápovědy

Po rozkliknutí nápovědy  se zobrazí ikony s vysvětlivkami, které funkci dané ikony zastupují. Ty popisují, jaké změny byly v knize provedeny.