Návody
Hlavička

Jak uložit knihu do zařízení, aby ji bylo možné číst offline

2 min
TS
6. září 2023

Každou F-knihu je možné uložit do Vašeho webového prohlížeče a číst ji i bez připojení k internetu.

V případě že to podporuje Vaše knihovna, tak je možné ukládat F-knihy také přímo v knihovně.

Pokud má Vaše knihovna mobilní aplikace pro Android, nebo pro iOS, tak zůstává princip stejný.

Požadavky

Stahovat můžete jak v mobilních aplikacích, pokud je má knihovna k dispozici, tak přímo ve webovém prohlížeči.

Stažení v prohlížeči.

Abyste mohli stahovat knihu offline, tak stačí mít k dispozici jakýkoli PC, mobil, tablet, nebo jiné zařízení, kde je možné nainstalovat moderní webový prohlížeč. Prohlížeče, na kterých je ověřená funkce* jsou Edge 88+, Firefox 89+, Safari 15.0+, Chrome 88+, Safari 89+, Opera 74+,Chrome mobile 97+, Firefox mobile 89+, Opera mini 66+.

ilustrační obrázek

Stažení v mobilních zařízeních.

V mobilních aplikacích se verze jádra prohlížeče odvíjí od verze jádra systému iOS, nebo Android. Na iOS budete mít Safari 15.0 od verze 15. Potřebujete tedy alespoň verzi iOS 15+. Na Androidu můžete mít nejnovější verzi jádra nainstalovanou kdekoli od verze Android 7.0 Nougat. Jádro se zde aktualizuje automaticky dle verze Webview jako samostatná aplikace a verze odpovídají mobilním verzím Google Chrome, potřebujete tedy alespoň verzi 97+, nebo aplikaci Webviev aktualizovat pomocí Google Play.

Stažení F-knihy

Otevřete hlavní nabídku knihy, najděte odkaz “Offline čtení” (1) a na této stránce je dole tlačítko “Stáhnout knihu”(2). Na stejné stránce se dá také kniha smazat.

Ověření dostupné velikosti úložiště

Před stažením F-knihy uvidíte ve všech prohlížečích, kromě Safari dostupnou velikost, kterou může Váš prohlížeč využít. To platí i pro stahování v knihovně a mobilní aplikaci na Androidu.

Pokud používáte Safari, nebo mobilní aplikaci pro iOS, tak si musíte zkontrolovat dostupnou velikost v nastavení Vašeho zařízení.